Tältet är proppfullt och den lilla gräsplätten utanför likaså. De hade lätt kunnat fylla utrymmet framför till exempel Stora Dans, men där huserade någon som spelade upp förinspelad house.

Det är riktigt synd, för Bo Kaspers Orkester är på tårna i kväll! Bo Kasper själv är pratglad, sin Piteuppväxt till trots, och bevisar att orkestern har ett gott liverykte av en anledning. Deras lätt sofistikerade musik med inslag av både jazz och svårmod verkar tilltala den svenska folksjälen med sitt vemodiga sväng. Något som Bo Kasper själv reflekterar över när kan kommenterar att ”Vi har hållit på i tjugo år och kommer nog hålla på i tjugo år till…”

Det blandas och ges, högt blandas med lågt och det blir aldrig mer märkbart än när Bo Kasper tillägnar Utan Dig till sin bror som lämnade jordelivet för två år sedan. ”Samma sorts överjävliga helvetescancer som drabbade Steve Jobs och det spelar ingen roll att Erik hade ett par miljarder mindre pengar än Steve Jobs när cancern tog dom.”

Strax därpå blir det gladcalypso i Undantag.

Väldigt synd att inte fler fick chansen att se Bo Kaspers Orkester på Storsjöyran i år, men vi som fick plats klagar inte!

Setlist:
Ett & Noll
Vilket år
Svårt att säga nej
Utan dig
Hon är så söt
Undantag
Cirkus
Sen du försvann
Håll dig till den du har
Jag är vacker i kväll
Extranummer:
I samma bil
Vi kommer aldrig att dö

El Perro Del Mar, Storsjöyran, Östersund, 2013-07-26
Stiftelsen, Storsjöyran, Östersund, 2013-07-26

Pin It on Pinterest

Share This