Faktum är att det är tredje giget på två dagar för den gode Bob, men det märks inte på scen. Full fart framåt!

..och herrejösses vad det går undan! Man tror lätt att en herre utstyrd i blåsvart tight overall med strassrevärer, mc-hjälm på skallen där mikrofonen utgörs av en fastsatt telefonlur och med baskagge och cymbal vid fötterna inte är någon att ta på allvar. Men en sak kan han och det är spela gitarr som ingen annan.

Fort går det, högerhandens fingrar plockar och slår på strängarna i princip samtidigt medan hans vänsterhand far omkring över gitarrhalsen så det är fullständigt omöjligt att begripa att han träffar rätt.

Tillsammans med rytmer som du inte trodde fanns blir det musik som är totalt osannolik, men något så brutalt medryckande! Dessvärre är det nästintill omöjligt att höra vad han sjunger, men med låttitlar som I Want Your Shit On My Leg, Wag Your Tail Like A Dog In A Truck och Clap Your Tits så är det väl kanske inte texter man återberättar för valfri pensionär heller.

Oavsett detta är det fullt med folk på Orange Stage (har ni lärt er än att det betyder Stora Dans?) som fullkomligt älskar Bob Log III. Det dansas så vilt att det i princip blir en mosh pit längst fram. Imponerande!

Kommer Bob Log III i närheten av dig så passa på att uppleva spektaklet. Du kanske inte kastar dig efter skivorna, men live är han oslagbar!

 

 

Erasure, Hultsfredsfestivalen, 2011-07-15
Charles Bradley, Hultsfredsfestivalen, 2011-07-15

Pin It on Pinterest

Share This