I år delar han vid det första framträdandet scen med Old Kerry McKee, som namnet till trots kommer från Sverige. McKee sitter dubbelböjd framför sin mikrofon och har en förkärlek för att ackompanjera sina alster med musik från en gammal skrapig vinylskiva. Tillsammans med hans gitarr och en baskagge passar han väl in med Bob Log III.

Bob ja. När han var på Teaterladan var det bestående intrycket att han hade en mc-hjälm på skallen där mikrofonen utgjordes av en telefonlur han satt fast på visiret och att han hade en blå catsuit på sig som såg ut att vara i läder.

Nu på Orange Stage (gamla Stora Dans) är hjälmen kvar, men catsuiten är nu blå och svart med glittrig strass som revärer. Tjusigt värre!

Till detta serveras musik som inte låter sig beskrivas speciellt enkelt. Hans gitarrspelande för närmast tankarna till bluegrass, medan rytmerna och melodierna är något helt annorlunda. Men det svänger!

Tyvärr blir deras set något rumphugget då soundcheck kom igång sent och fler artister står och väntar på sin tur, men Bob Log III återkommer redan i morgon – två gånger! 19.30 och 21.45, båda gångerna på Orange Stage.

 

Bilder från konserten finns i vårt galleri. För att komma dit, klicka här. 

 

 

Cut Copy, Hultsfredsfestivalen, 2011-07-14
Movits!, Putte i Parken, Karlskoga, 2011-07-09

Pin It on Pinterest

Share This