Spelningen var väl i sanningens namn bara halvbra, visst, det finns inte så mycket att klaga på egentligen men Civil War har en alldeles för trist låtkatalog för att det ska bränna till ordentligt. Det är egentligen bara Brother Judas med sina stenhårda riff, I Will Rule The Universe och powerballaden Gettysburg som jag går igång på ordentligt, resten av setet pendlar mellan hyfsat bra och tråkigt. Det blir alldeles för många låtar som är helt anonyma för mig.

Sen finns det ju en hel del med själva framförandet som håller toppklass. Till exempel så har jag alltid älskat Daniel Myhr på scen, det finns nog få musiker som kan stå långt bak på scen, bakom en keyboard och ändå nå ut till publiken på ett sådant sätt. Hans utstrålning och glöd lyser ända bak till sista gubbe ute i folkhavet.

En annan sak som gör spelningen bättre än halvtrist är bandets engagemang och jävlar anamma, det blir hyfsat intressant bara för att alla levererar grym energi och vilja. Jag tror att får dom bara en lite större och bättre låtsamling och spela ihop lite mer (man får komma ihåg att det är deras första konsert tillsammans) så tror jag att det kan blir riktigt bra.

 

 

Accept, Sweden Rock Festival, Sölvesborg, 2013-06-08
Rockklassiker All-Stars, Sweden Rock Festvial, Sölvesborg, 2013-06-08

Pin It on Pinterest

Share This