Det är äkta festivalväder när Cut Copy går på Green Stage fem minuter för tidigt. Vet inte om de är tidiga för att de tycker synd om fansen, men det första de säger är ”Hi guys, sorry about the rain”.

Gruppens electropop har börjat nå ut ordentligt sedan nya plattan Zonoscope kom ut i våras, men trots det är det ganska glest i leden framför scen. Mycket av frånvaron kan nog tillskrivas det envisa regnet, ett regn som varken avtar eller tilltar under spelningen, det bara finns där, ständigt.

På scen håller de sig sysselsatta med sina instrument och allehanda gadgets de skruvar på för glatta livet. Det är mycket förinspelat som hörs, men förvånansvärt mycket energi ägnar de åt små fill-ins och annat med diverse percussionattiraljer de slår på.

Lights & Music, Take Me Over, Voices In Quatrz – oavsett vad de spelar så sjunger publiken med. De som trots allt har hittat till scenen vid stranden vet vilka australiensarna är och uppskattar dom därefter.

Nya singeln Blink And You’ll Miss A Revolution river ner extra applåder, men efter Hearts On Fire är det ett abrupt tack-och-ha-en-trevlig-festival och bandet har lämnat scen utan tillstymmelse till extranummer. Det kanske är mer än publikens geist som regnat bort..?

 

Bilder från konserten finns i vårt galleri. För att komma dit, klicka här. 

 

Setlist:
Feel The Love
Where I’m Going
So Haunted
Corner Of The Sky
Lights & Music
Blink And You’ll Miss A Revolution
Take Me Over
Pharaos & Pyramids
Saturdays
Hearts On Fire
Need You Now

Stefan Sundström, Hultsfredsfestivalen, 2011-07-14
Bob Log III vs Old Kerry McKee, Hultsfredsfestivalen, 2011-07-14

Pin It on Pinterest

Share This