Darin och hans åttamanna starka kompband inleder med Step Up. Det låter bra, det ser bra ut men det är kanske lite väl tillrätta lagt för att bli riktigt spännande. Publiken är dock med på noterna och klappar lydigt i händerna. Det skulle vara lätt att avfärda det hela som perfekt familjeunderhållning med det känns inte riktigt rättvist.

Med sin medverkan i ”Så mycket bättre” bevisade Darin åtminstone för mig att han är mer än ”bara” en forna Idol-deltagare. Det är inte utan att man imponeras av hans utveckling från tandställningsbärande tonåring till fullfjädrad artist. Som roligast är det med de mer fartiga låtarna även om det är väldigt kul att höra allsången i den gamla melodifestivallåten You’re Out Of My Life.   

Efter ett tämligen ospännande klädbyte, från svart skinnjacka till röd dito, tar spelningen ny fart med Playing With Fire. Efter det följer Astrologen från det redan nämnda tv-programmet, en låt som även fick det dyngfulla grabbgänget bakom mig att skråla med och ropa efter ett extranummer. Något som de också får i form av ytterligare en tv-låt, En Apa Som Liknar Dig. Något ironiskt är det allt att samtidigt på en annan scen på festivalen kliver Olle Ljungström upp och påbörjar sin spelning.

Gav då Darin något bestående intryck? Nej, inte direkt. Det är lite för välpolerat för min smak men helt klart är att han är en skicklig entertainer.

Stor & Linda Pira, Storsjöyran, Östersund, 2013-07-26
The Bots, Roskilde Festival, Roskilde, 2013-07-07

Pin It on Pinterest

Share This