Dia Psalma, ett av Sveriges mest framgångsrika punkband på senare år, lägger av. Igen. Det beskedet kom i våras till stort förtret för de fans som trott att Dia Psalma nu hittat tillbaka till publiken för gott.

Men under den avslutande turnén lovade de att spela hela albumet Gryningstid, väl vetandes att det är det utan konkurrens mest framgångsrika de gjort.

{joomplu:31743 right}Alltså är det lite bitterljuvt i publiken vid Dalenscenen innan bandet går på, hela den fantastiska plattan kommer spelas, men det är också sista gången de står på scen i trakterna. Men att inte fler finns på plats är minst sagt förvånande.

Så när Ulke ensam på scen plockar ut inledningen till Requiem på gitarren så är mottagningen lite ljum, något som får Ztikkan att reagera innan Alla älskar dig.

– Putte i Parken, för helvete! Nu åker vi! vrålar han och publiken vid kravallstaketet vaknar till liv.

Sedan kommer Gryningstid rakt av som utlovat, till och med i samma ordning som på skivan. Enkelt. Enkelt är också deras framträdande, det är Ulke, Stipen, Ztikkan och Pontus framför en röd backdrop med bandloggan. Inga gitarrtekniker som ränner med utbytesgitarrer mellan låtarna, inga strulande medhörningssnäckor, inga krusiduller.

{joomplu:31746 left}Dessvärre lämnar ljudet lite att önska, eller rättare sagt bas saknas då Ztikkan knappt hörs alls, och femtiden på en sommarfestival är egentligen alldeles för tidigt – de kommer mer till sin rätt när det är mörkt.

När de avslutar Sol över oss och går av scen dundrar Riddarnas Dans ur Romeo & Julia ur högtalarna och de som kan sin Dia Psalma stannar kvar. På plattan är Sol över oss femton minuter lång varav det mesta tystnad, men de kommer tillbaka med ett ”dolt spår” på slutet.

Dia Psalma kommer givetvis också tillbaka in och spelar just det dolda spåret, som på Djupa Skogen finns med som Öga för öga. De avslutar med Vi svartnar och Luft från andra plattan Efter allt och som av en händelse öppnar sig himlen under deras extranummer och det börjar ösregna på nolltid.

Se där, även gudarna gråter över att Dia Psalma lägger av. Igen.

 

Bilder från konserten finns i vårt galleri. För att komma dit, klicka här. 

Setlist:
Requiem
Alla Älskar Dig
Mamma
Hon Får…
Tro Rätt, Tro Fel
Den Som Spar…
Emelie
Kalla Sinnen
Grytfot
Gryningsvisa i D-moll
Sol Över Oss

Extranummer:
Öga För Öga
Vi  Svartnar
Luft

 

 

Tove Styrke, Putte i Parken, Karlskoga, 2011-07-07
Paramore, Putte i Parken, Karlskoga, 2011-07-06

Pin It on Pinterest

Share This