För det är mer show än en musikupplevelse, i ärlighetens namn låter det inte särdeles bra och man har svårt att få en fin kontakt mellan de olika instrumenten. Shagrats vokala förmågor är som de är, ligger ofta ute och svajar i utkanterna av vad man kan kalla growl. Det är egentligen inte i det musikaliska som Dimmu Borgir är i sitt esse utan det är i den extravaganta föreställningen som utspelar sig på scen.
 
När de sedan lägger till en låtskatt som passar som handen i handsken för en livespelning, ja då spelar det faktiskt ingen större roll att det inte är perfekt. Med alster som Gateways, Puritania, Kings Of The Carnival Creation och den fulländade, solklara avslutningshymnen Mourning Palace så klarar man sig långt på en snygg förpackning. Visst, de eviga pauserna och klädbytena (?) tar bort fokus och sänker tempot men stämningen hålls igång fint i publikhavet även i de tempodödande partierna. 
 
På det hela taget gör Dimmu Borgir ett fantastiskt gig men med lite skavanker här och där. En spelning som värdigt avslutar den stora scenens festival!
Nicole Sabouné, Popaganda, Stockholm, 2014-08-29
Marduk, Getaway Rock Festival, Gävle, 2014-08-09

Pin It on Pinterest

Share This