En sak är tragiskt säker, det hade varit mer folk i 30-40-årsåldern framför Dalenscenen om en viss Micke Dubois hade varit i livet. Ett gästinhopp av Svullo på För fet… hade säkerligen lockat både folk och jubel, men det är ju tyvärr lite svårt.

Men Electric Boys lutar sig åt det faktum att de varit med länge och genom hårt arbete skaffat sig en trogen skara fans som dyker upp framför scenkanten i alla fall. Deras 70-talsdoftande boogierock får dessutom många att stanna till i backen och lyssna, även om det inte riktigt är originaluppsättningen som är på plats, Jolle Atlagic (tidigare i Hanoi Rocks) sitter bakom trummorna istället för Niclas Sigevall som är upptagen i Los Angeles.

Electrified, Rags to Riches, Father Popcorn’s Magic Oysters, Angel In An Armoured Suit – de blandar gammalt och nytt i en salig blandning, men det är (som vanligt i dessa sammanhang) de äldre låtarna som får mest gensvar.

Framförallt Mary in the Mystery World och Bad Motherfunker får jubel men All Lips n’ Hips står givetvis i en klass för sig när Conny Bloom sätter sig på en monitorhögtalare och plockar ut det indiskinspirerade introt.

Ett intensivt set är över på alldeles för kort tid och jag undrar varför jag inte lyssnat mer på detta gäng tidigare?

 

 

Pulled Apart By Horses, Roskilde Festival, Roskilde [DK], 2011-07-03
Yelle, Roskilde Festival, Roskilde [DK], 2011-07-02

Pin It on Pinterest

Share This