Det amerikanska Los Angeles-baserade indierockbandet Family of The Year, är kanske mest känd för sin singel Hero som släpptes 2012, låten har en klassisk melodi som skulle kunna passa in i vilken tonårsserie som helst, ni vet den scenen där man ser hela gänget samlat och skrattar och minns tillbaka på gamla tider (förvånar mig inte om låten redan varit med i någon serie). Family of the Years musik är mycket vacker, passar bra som soundtrack, behaglig bakgrundsmusik, men det hjälper inte när det kommer till liveframträdande, inte denna dag i alla fall.

Det känns som att alla fem medlemmar i bandet står som fastgjutna på sina positioner och visar inte mycket variation i kroppsspråk eller ansiktsuttryck. Då alla låter lika varandra, så känns de förta tjugofem minuterna som en evighet. Det är först när Hero kommer som de släpper loss, och Christina bakom keyboard kommer äntligen loss då hon sjunger lead-sång på en låt. Men tyvärr känns det inte så stabilt och det får mig nästan att vilja att hon ställde sig bakom tangenterna igen.

Nej, de funkade inte för mig denna gång. Är villig att ge dem en chans till live, annars nöjer jag mig bra att ha dem på hemma i bakgrunden när jag är hemma och fixar och det behöver verkligen inte vara något dåligt.

The Offspring, Bråvallafestivalen, Norrköping, 2014-06-28
Kanye West, Bråvallafestivalen, Norrköping, 2014-06-28

Pin It on Pinterest

Share This