Sångaren Christian Olsson kommer ut till publikens jubel för en liten annorlunda spelning. Dels för att vi för första gången får höra material från den nya skivan 1987, som släpps i september, dels för att vi är en del av en radioinspelning. Fibes, Oh Fibes! musik är skönt svängig, publiken gungar i takt och sjunger med där tillfälle ges. Stämningen är verkligen på topp både i publiken och uppe på scenen. Christian är en väldigt karismatisk sångare som verkligen lever ut på scenen. Han använder sig av stora gester och poserar gärna för fotograferna. Han klättrar också ut på kravallstaketet för att komma riktigt, riktigt nära publiken.

Vi är ju trots allt också med om en radioinspelning. Så efter ett par låtar är det dags för en intervju uppe på scenen, Christian får svara på lite frågor om inspelningen av nya plattan och får berätta om samarbetet med sin stora ungdomskärlek Kim Wilde. Även några fans bjuds upp på scenen och får ställa frågor till bandet. Programledaren Jacob Widén, som också är sångare i Neverstore bjuder under stort jubel på en ”lägereldsversion” av Fibes, Oh Fibes! senaste singel Love Child.

När spelningen sedan tar fart igen får vi bland annat höra Get Up, Can’t Be So, Run To You och givetvis Love Child. Jag verkligen längtar efter att få se en ”riktig” spelning med Fibes, Oh Fibes! utan avbrott. Har jag tur så blir det nog verklighet till hösten.

Bilder från konserten finns i vårt galleri. För att komma dit, klicka här.

The Virgins, Hultsfredsfestivalen, 2009-07-09
Franz Ferdinand, Hultsfredsfestivalen, 2009-07-08

Pin It on Pinterest

Share This