Till att börja med chockar de med att gå på fem minuter för tidigt! De kanske försökte blidka vädergudarna, men regnet börjar falla redan under första låten och fortsätter ända tills det är dags för extranummer. Ett regn som hade fått Justin Bieber att ställa in hela turnén*, men som inte hindrar Foreigner.

Detta är också ett band som likt L.A. Guns bytt så mycket medlemmar under åren att det liknar inget annat. Den ende medlemmen som varit med hela vägen är Mick Jones, en av grundarna av bandet. Sedan 2005 är det Kelly Hansen som sköter sången och han gör det med den äran, en herre på 55 år med en röst som både håller än och som är tillräckligt lik originalsångaren Lou Gramm att många nog tror att Hansen sjungit från början.

Redan från början bestämde Mick Jones att de skulle turnera ordentligt om de fick chansen (och det fick de ju), men bara inte enbart i USA som var vanligt bland amerikanska band i slutet av 70-talet. ”Vi ska till Europa!” Detta omfattande turnerande har inneburit att de har en stor skara fans som sett dom förr och gärna återvänder, vilket märktes framför Festival Stage. Alla kan brottarhiten I Wanna Know What Love Is och kan gnola med i några låtar till, men här sjöng folk med i de flesta låtar. Se där vad lite omtanke om sin publik kan innebära: trogna fans!

Nu är det gamla farbröder det handlar om på sina håll (Jones är 71 i skrivande stund) så redan efter sex låtar är det dags för långt keyboard- och trumsolo, samtidigt som de faktiskt inte fyller hela sin tillgängliga tid på 90 minuter.

Men det känns som att publiken är förlåtande på den punkten för Foreigner verkar vara ett band som vet att uppskatta sin publik.

*) Strax efter att Foo Fighters Dave Grohl trillade av Ullevis scen och bröt foten men trots det fortsatte konserten så ställde Justin Bieber in en konsert på grund av att det kommit lite vatten på scengolvet. Något som sociala medier hade julafton åt med elakheter…

Setlist:
Double Vision
Head Games
Cold As Ice
Dirty White Boy
Feels Like The First Time
Urgent
Keyboardsolo
Trumsolo
Juke Box Hero

Extranummer
Long, Long Way From Home
I Wanna Know What Love Is
Hot Blooded

Twisted Sister, Sweden Rock Festival, Sölvesborg, 2016-06-10
The Kristet Utseende, Sweden Rock Festival, Sölvesborg, 2016-06-10

Pin It on Pinterest

Share This