Trots att mannen som skapade Helloween har några år på nacken prickar han in de flesta tonerna och tillsammans med sin fantastiska utstrålning skapar han en stämning som stundtals håller världsklass. Visst, man kan tycka att han helt tar över scenen, resten av bandet gör sitt allra bästa men lyckas aldrig riktigt bryta sig ur Hansens skugga. Gamma Ray har blivit mer och mer enmansshow ju längre in på tvåtusentalet åren har lidit. 

Det behöver ju givetvis inte vara något negativt, Hansen är en utmärkt frontman och artist men en strålande gitarrist som Henjo Richter och med Dirk Schlächters fantastiska basgångar kan i allafall jag önska lite mer närvaro från dessa herrar.

Setlisten bjuder inte på några jätteöverraskningar, Helloweenklassikern I Want Out är ett trevligt inslag men bäst för kvällen är ändå den fantastiska småtöntiga slagdängan To The Metal. Överlag bjussas publiken på ordentlig underhållning vilket i sin tur besvaras med den respons som bandet faktiskt förtjänar. Jag får en fin avslutning på mitt skogsröjande och det är med lätt vemod jag beger mig av ifrån festivalområdet! 

Goat, Stockholm Music and Arts, Stockholm, 2014-08-03
Seun Kuti & Egypt 80, Stockholm Music and Arts, Stockholm, 2014-08-03

Pin It on Pinterest

Share This