Gojira tar verkligen inte ut svängarna, det är tungt men inte speciellt tungt, det finns en gnutta energi där men den är mer återhållsam än vad jag skulle vilja. Det finns egentligen ingenting att klaga på, men tyvärr finns det heller inte särskilt mycket att hylla. Man väljer en säker väg som visserligen går hand i hand med deras inte allt för nydanande musik men det blir stundtals lite tråkigt.

Man vet från första stund vad man får, en stabil och tajt insats, men man känner också att man missar en del. ”Det”-faktorn är helt frånvarande och man lämnas helt utan att påverkas av framträdandet, musiken påverkar förstås eftersom vi pratar om Gojira.

Bandet är tajt, sångaren Joe Duplantier gör ett fint jobba bakom micken utan att (återigen) ta ut svängarna särdeles mycket.  Musiken lever sitt eget liv och lyfter på sin egen hand utan bandets direkta hjälp och ibland är det allt som behövs men det behövs något mer för att det verkligen ska ta fart och lyfta.

 Det ska dock påpekas att det är en finfin början på vad som förhoppningsvis blir en helfestlig endagsfestival på Gärdet i den kungliga huvudstaden, Gojira får absolut godkänt men jag hade nog högre förväntningar än vad gruppen lyckades leva upp till.

 

Ghost, STHLM Fields, Stockholm, 2014-05-30
Hail Of Bullets, Stockholm Death Feast 2014, Kägelbanan, Stockholm, 2014-05-17

Pin It on Pinterest

Share This