Beth Ditto är inte en liten kvinna. Hon vill själv kalla sig för fet, så okej, Beth är fet. Hon har också en stor, fantastisk röst. Jag har svårt att slita ögonen från henne, hon är verkligen en stor scenpersonlighet som far runt som en studsboll över scenen. Jag förstår inte hur hon orkar! I publiken är det också fullt ös och många dansar med till deras minst sagt medryckande musik. Jag har själv svårt att stå still och det känns som att det rycker i benen på mig och jag har god lust att kasta mig ut i publikhavet och röja loss.

Gossip fick sitt genombrott 2006 med singeln Standing In The Way Of Control. Äntligen. Bandet har hållit på sedan 1999 så det var väl på tiden. Den nya skivan Music For Men, från vilken singeln Heavy Cross är hämtad, släpptes i slutet av juni. Givetvis är det dessa två låtar, som också får avsluta spelningen, som river ner mest jubel från publiken – och har det dansats tidigare så är det ingenting mot vad publiken gör nu.

Innan Beth lämnar scenen stämmer hon upp i We Are The Champions och får givetvis med sig publiken på lite allsång. Jag går från spelningen med ett stort leende på läpparna, detta var grymt roligt att se!

Bilder från konserten finns i vårt galleri. För att komma dit, klicka här.

Franz Ferdinand, Hultsfredsfestivalen, 2009-07-08
Laleh, Peace & Love, Borlänge 2009-06-24

Pin It on Pinterest

Share This