Jag var tveksam, det måste medges. Men ibland måste man ju gå på spelningar man kanske inte tänkt sig. Som med Icona Pop. Tidigare har jag dragit mig lite för att se dem. Jag inser direkt att jag nog underskattat de två tjejerna. De är riktiga fullblodsproffs vid det här laget och deras framträdande är extremt väloljat och genomtänkt. Att detta numera är deras vardag märks tydligt. Det är så otroligt mycket bättre än vad jag kunde föreställa mig. De håller ett högt tempo och inte en minut känns tråkig. Jag skulle vilja sticka ut hakan och säga att jag hellre sett de här tjejerna som avslutning på fredagskvällen istället för Lily Allen… Tänk så mycket roligare det hade varit!

Stockholm är Icona Pops hemmabana. De avslöjar att det gör allting mycket mera nervöst när både mamma och bästa kompisen finns i publiken men av nervositeten märks ingenting alls. Istället sprudlar de båda av energi och de bjuder verkligen upp till fest. Stundtals känns det mer som en nattklubb än som en festival när publiken dansar som mest. Kanske är det hemmaplan som får dem att lyfta sig ännu en nivå?

Självklart är det I Love It som avslutar spelningen. Självklart exploderar publiken av glädje. Självklart blir det allsång. Självklart blir det dans. Självklart är det kul. Självklart kommer jag se Icona Pop igen. Det är kul att bli överbevisad ibland!       

Kindness, Popaganda, Stockholm, 2014-08-30
Hurula, Popaganda, Stockholm, 2014-08-30

Pin It on Pinterest

Share This