Det är ett blad som numera är fyllt med mestadels lugn musik uppblandat med en del poppigare alster. Det blir också snabbt klart att det inte kommer hinnas med så många låtar på den här timmen – den första låten, Not For Love Anymore, klockar in på strax under tio minuter!

Så det är en väldigt, för att inte säga extremt, lugn inledning på konserten, men redan Days Of Nothing som är låt nummer två får folk att vakna till.

Sedan blandas det mellan lugnare och livligare hela vägen. De långa låtarna tillsammans med att hon pratar en hel del gör att det bara blir sju (!) låtar på hela konserten! Det är långsammare tempo än den notoriskt snacksalige och långalåtar-spelande Bruce Springsteen, det.

Men det gör inget, hon underhåller oss med sitt prat om turnélivet, att hon gillade att ha Stefan Sundström som ”uppvärmning” före sig i Cirkustältet (en väldigt kompromisslös man enligt henne och det får man ju skriva under på) och om nya plattan.

Fast så var det ju detta med längden på låtarna, eller rättare sagt tempot i dom. På sina håll stod jag och drog paralleller till 70-talets mer flummiga och introverta tillstånd, där ”svåra” partier i låtarna avlöser varandra och musikerna försvinner in i sig själva i jakt på.. ja, något. Hade det varit mindre av den varan så hade vi dels fått höra fler låtar, men då hade också skillnaden mellan de lugna sömnpillrena och det poppigare låtarna inte varit så milsvid.

Med det sagt så gillade jag trots allt vad jag hörde. Hennes turné i Norge var slutsåld överallt och den har pågått sedan oktober, så något rätt gör hon ju trots allt. Yran, påpekade hon glatt, var första stoppet i EU, så vi får hoppas på att det blir fler!

Setlist:
Not For Love Anymore
Days Of Nothing
What Happened To Music
Starting Over Again
Only Human
Someone To Love
Little Blue

Syster Sol, Storsjöyran, Östersund, 2013-07-27
Miriam Bryant, Storsjöyran, Östersund, 2013-07-27

Pin It on Pinterest

Share This