Ida Maria är en no bullshit punkrock-brud i sina bästa år som ger allt på scen. Det vet jag eftersom jag haft förmånen att se henne live tidigare på bland annat Mosebacke i Stockholm för några år sen. Stella satte sig som ett häftplåster i skallen och genombrottslåten Oh My God var inte sämre den.

Så när jag beger mig in på White Stage är mina förhoppningar på topp!

Men vad har hänt? På scen står en markant förändrad tjej som närmast ser ut som en sliten Janis Joplin och halsar rödvin?

Visst, sången sitter där den ska med hennes hesa, småspruckna rockröst, men mellansnacken är lite virriga och det är inte en gång som bandet dividerar om vilken låt som kommer härnäst, det är snarare återkommande.

Det blandas låtar från första albumet Fortress Round My Heart och Katla från förra året – en platta som skrevs tillsammans med Desmond Child (Bon Jovi, Kiss, Aerosmith, Alice Cooper) och producerades av Butch Walker (Weezer, Pink), så det smärtar mig att se allt slarvas bort så här.

För jag kan inte se det på något annat sätt än så. Ryktet säger att det gick rätt vilt till när hon var förband åt Glasvegas under nästan hela 2009 och att det inte var ett helt hälsosamt leverne, något som kanske sitter i fortfarande.

Väldigt synd, för Ida Maria har talang och kan bättre än så här. Det vet jag.

 

Bilder från konserten finns i vårt galleri. För att komma dit, klicka här. 

 

 

Stefan Sundström & Jonny Dunders Elektriska Cirkus, Hultsfredsfestivalen, 2011-07-16
Erasure, Hultsfredsfestivalen, 2011-07-15

Pin It on Pinterest

Share This