Johnossi gör entré på scenen och inleder direkt med Up in the air, det tar hela 4 låtar innan mellansnacket dra igång, vilket är lite trist. Jag vill få kontakt med dem på scenen men innan låten Break into school (late at night) kommer John igång och pratar. Han passar på att säga hur han inte vill tillbaks till den tiden. De spelar sen vidare på låtarna Glory Days to Come och Bobby. Trycket är högt, staketet var nära att tryckas in mot scenen av den dansanta och glada publiken. John ber på vakternas begäran att publiken ska ta de lite lugnare för att undvika att någon skadas. Där efter spelar sedan en ny låt vid namn Social Flu.

Solen går nu ner och lamporna på scenen kommer till sin rättvisa med mörkret och spelningen känns nu mer intim och jag glömmer nästan att jag står utomhus i den svala sommarkvällen.

John berättar sedan hur han är sugen på att spela lugna låtar, börjar sedan smått sjunga på ”Words don’t come easy…” publiken hänger på även om han börjar tappa några av orden han avbryter sig sen snabbt och går över till att spela en av deras egna lugna låtar, Family Valyes. Mot slutet tar de upp tempot med låtarna Santa Monica Bay, Man must dance och Party with my pain.

Jag blir imponerad hur mycket musik man kan få ut av en röst, en gitarr och ett trumset. Deras musik går genom hela kroppen och får mig att vilja dansa med till det medryckande soundet.

Bäst:
Man must dance och 18 Karat gold

Bilder från konserten finns i vårt galleri. För att komma dit, klicka här.

Rena Rama, Katapult, Ekerö, 2009-07-24
Frida Hyvönen, Hultsfredsfestivalen, 2009-07-11

Pin It on Pinterest

Share This