För nytillkomna kan vi säga att ja, L.A. Guns och Guns N’ Roses har ett tätt förknippat förflutet (och var faktiskt samma band ett tag), men med så många bandmedlemmar som började, slutade och började igen att Wikipedia har en lång artikel enbart ägnat åt vilka medlemmar som spelat när i L.A. Guns…

Här ska också erkännas att bandet är för mig ett helt oskrivet kort, men som GnR-fantast sen många år hoppades jag på något åt det hållet. Fick jag det? Nja, kanske inte.

De har gett ut plattor hyfsat regelbundet ända sen den självbetitlade debuten 1988 och musiker utvecklas ju, så det är inte enbart 80-talsdoftande glamrock vi serveras. Däremot känner jag mig märkligt oengagerad konserten igenom. De har vitsminkade ansikten av nån anledning och sångaren Phil Lewis visar dessutom upp en mäktig bonnabränna med vit mage.

Det livar upp lite när Lewis blandar ihop det och introducerar helt fel låt och de avbryter för att börja om med Hellraisers Ball

Det jag däremot tar med mig från giget är Purple Rain som de framför i bortgångne Princes ära, en riktigt bra version dessutom.

Men så mycket mer än det var det ärligt talat inte.

Setlist:
No Mercy
Showdown (Riot on Sunset)
Sex Action
Never Enough
I Wanna Be Your Man
Over The Edge
Wheels Of Fire
Hellraisers Ball (efter ett tag)
Trumsolo
Gypsy Soul
Purple Rain (cover av Prince)
One More Reason
Electric Gypsy
The Ballad Of Jayne
Rip And Tear

Queen, Sweden Rock Festival, Sölvesborg, 2016-06-09
Sixx:A.M., Sweden Rock Festival, Sölvesborg, 2016-06-09

Pin It on Pinterest

Share This