Solen har börjat gå ner och skiner ner på publiken genom trädkronorna, det är mycket stämningsfullt, känns verkligen inte som att man står i centrala Borlänge.

Nation spelas och Laleh vill tillägna den till soldaterna i Irak. Mot slutet av låten tar hon verkligen ut på tonerna och sjunger riktigt vackert, där det märkbart ligger ett eko på för att dra ut det ännu mer. När rösten ekat ut och låten tystnat tittar Laleh på sitt band och hon ber dem ta om det sista partiet av låten igen. Hon börjar på nytt att sjunga ut och sträcker ut micken till publiken för att vi ska upprepa och fortsätter så låten ut, det låter riktigt vackert.

Hon fortsätter sedan med två fina låtar, Prinsessor och November.
När hon inte spelar på sin gitarr så dansar hon runt på scenen och håller inte igen på energin. Men ibland tycker jag att det blir lite väl mycket hoppande och jag tappar fokusen på låtarna, det blir rörigt för mig. Detta känns främst i nästa låt, en persisk låt, som jag inte uppfattat namnet på, där de svärmar iväg för mycket för min smak.

Storebror är nästa låt, även denna lekfull då hon mitt i låten börjar prata om textraderna ”Har du samma drömmar nu om att du ska bli Kung-Fu mästare”och bryter med att göra en massa rörelse och en speciell från filmen ”Karate Kid” och frågar publiken ”har ni sett den filmen?”.
Hon får ett stort gensvar och skrattar till, fortsätter sedan att sjunga vidare på låten.
Någon i publiken ropar efter låten ”Tomorrow!” Laleh ler till och säger att den kommer snart. Kort därefter börjar hon spela på Live Tomorrow och nu sjunger verkligen hela publiken med.

Hon avslutar sedan med låtarna Snö och Bjurö Klubb. När publiken inser att det är slut och Laleh med band börjar dra sig tillbaka ropar folk efter mer. Det tar en liten stund sedan kommer hon ut och ställer sig bakom trummorna och improviserar lite lätt. Sedan meddelar hon tyvärr att hon inte får spela något mer då hennes tid på scenen är slut. Hon tackar ödmjukt för allt stöd och hon går ut i kulisserna samtidigt som solen går ner och alla börjar sedan sakta röra sig därifrån.

Bilder från konserten finns i vårt galleri. För att komma dit, klicka här.

Gossip, Hultsfredsfestivalen, 2009-07-08
Mötley Crüe, Peace & Love, Borlänge 2009-06-26

Pin It on Pinterest

Share This