På endast ett par år så har Birminghamdottern gått från klarhet till klarhet med ett sound och estetik som är något utöver det vanliga. Efter att ha startat året med ett hyllat framträdande på The Graham Norton Show, så har 2016 vart hennes år med nya efterlängtade albumet The Dreaming Room.

Mvulas musik som bottnar i en uppväxt i Birmingham, karibiska rötter och år i kyrkokörer passar Slottskogen mer än en kan tro. Därför är det tråkigt att publiken knappt fyller en tredjedel av tältet. För är det något som kan få dem att glömma bort Göteborgs kyliga vindar så är det Lauras mjuka personlighet och trummorna i Kiss my feet. Torsdagspubliken är dock återhållsam i sitt dansande men det verkar inte påverka Laura Mvula. 

När hon överraskar med en len och enkel version av Human Nature så börjar den frusna publiken smälta och deras röster hjälper Mvula att sjunga endast i sällskap av en enkel bas. Utan större pompa och ståt avslutar Laura sitt set och lämnar ett friskt fläkt som övervinner Göteborgs kalla väder. 

Chelsea Wolfe, Way out West, Göteborg, 2016-08-11
AIR, Stockholm Music & Arts, Stockholm, 2016-07-31

Pin It on Pinterest

Share This