Att stå stilla verkar inte vara ett alternativ för henne, hon far oupphörligt runt på scenen och utformar sina egna dansmoves. Det är heller inte många i publiken som står stilla, och jag förstår det med sådan här medryckande musik. Tältet är överfullt och det strömmar till fler folk hela tiden. Stirling verkar inte förstå hur stor hon är i Sverige, men publiken fullkomligt älskar henne, och när hon ska mellansnacka blir hon överröstad av jublet från dem. Överväldigad av det säger hon att hon måste komma tillbaks hit och möts av ännu större glädjerop.
Låtarna är alla stöpta i nästan samma form, men det blir aldrig tråkigt att kolla eller lyssna på. Mina favoriter är Spontaneous me och Shadows, men jag tror det tillkommer fler efter lite Spotifyande. Emellan sina egna låtar spelar hon också till kända beats från till exempel Michael Jackson och den stämningsfulla Evanescence-låten My Immortal.

Ett av de bästa sätten att nå ut till en fanskara idag är via sociala medier och där kan Stirling sin sak. Hennes Youtube-kanal har över två miljoner följare och hon är hyllad av gamers sen hon tolkat låtar från Zelda och Skyrim. Tilläggas kan också att hon kom till kvartsfinal i America’s got talent 2010. När jag tittar på hennes egna Youtubeklipp blir jag förälskad i den här spralliga, målinriktade unga tjejen med så stor vilja. Det bästa är nog när hon spelar tillsammans med en grupp dansare och följer deras danskoreografi samtidigt som hon spelar. http://www.youtube.com/watch?v=fwqDDFkOaCc

Det här är det absolut bästa jag någonsin sett i genren, atmosfären som skapas är fullkomligt magisk och jag tycker synd om alla de som missar det här underbara. Stirling förvandlar publiken till ett danshav som skulle göra vilken dj som helst avundsjuk. Min sista festivaldag avslutas på absoluta toppen, och jag är garanterat en av dem som köper biljetter till nästa gång Stirling är i närheten. 

Browsing Collection, Putte i Parken, Karlstad, 2013-07-03
Syster Sol, Bråvallafestivalen, Norrköping, 2013-06-29

Pin It on Pinterest

Share This