Det börjar inte helt bra med att de är en kvart försenade upp på scen, något som de så småningom förklarar med en lång resa från Los Angeles som blev försenad någonstans på vägen.

Men de är här, publiken är här och de sparkar igång, för dagen klädda helt i rött. Kläder, backdrop, rubbet. De lovar att köra både gammalt och nytt material och som ett tecken på det väver de in en massa gamla låtar i El Clasico, passande nog.

Det är smockfullt framför Chili!, det står publik långt ut på gångvägen bakom mixertornet och jag tror att samtliga skickar upp händerna när det får uppmaningar om det från scen – och det får de ofta. Extra jubel blir det för On repeat som de skrev dagen efter senaste riksdagsvalet, då det stod klart att Sverigedemokraterna kom in i Riksdagen.

Men trots att de får förstärkning på scen av en liten röststark dam (och att Promoes föräldrar står strax bredvid mig) så känner jag inte att de lyfter det där lilla extra som jag nästan hade förväntat mig. Sen blir det inte heller bättre av att jag måste iväg till nästa scen innan de är klara, men jag lämnar dem lite lätt besviken, trots det sedvanliga draget.

 

Looptroop är sena, Looptroop ger järnet, Looptroop lämnas innan de är klara. Mja, ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig.

Imperial State Electric, Siesta!, Hässleholm, 2011-06-04
Ane Brun, Siesta!, Hässleholm, 2011-06-04

Pin It on Pinterest

Share This