Solen strålar från en klarblå himmel när Zara Larsson gör entré på Storsjöyrans största scen. Att hon är en idol för många är det inget snack om, det är många som tjuter av förtjusning. Nere i Badhusparken vid Storsjöns strand har det blivit dags för Thomas Stenström att ställa sig på scenen. Även om publikleden är ganska glesa så verkar det inte vara något fel på stämningen och det sjungs allsång i Forever Young. Jag är personligen väldigt fascinerad av att han har gula sladdar till allt. Tänk att en så vanlig sak som sladdar kan sticka ut så mycket!

Jag går vidare för att kolla in Östersundsbandet Lumberjack and the Suits. Deras bluegrass river ner mycket applåder. Tillbaka uppe på Stortorget är det allsång till Zara Larssons Uncover. I publiken skymtar jag Markus Krunegård som stannat till för att lyssna. Som av en tillfällighet blir det också honom jag ser på scenen härnäst. Det är fortsatt bra stämning bland publiken. Det klappas och dansas och sjungs med redan från början. Kul att se! Jag fortsätter tillbaka till Badhusparken och kollar in Hardcore Superstar. Som vanligt bjuder göteborgarna sin publik på en bra show. Samtidigt sjunger Tomas Ledin om dagar på stranden men jag skyndar vidare i jakten på mat.

På en av inomhusscenerna har det blivit dags för Viktor Olsson att göra entré. Publiken ikväll är något mera blygsam än den han hade i tisdags då han gästade Allsång på Skansen. Viktor bjuder på vykort från sin hemstad Stenungsund och han gör det med sin sammetslena röst. Att det här blir den enda hela spelningen jag ser säger väl en hel del om hur bra jag tycker att det är? Det säger också en hel del om hur tight spelschemat är. Det känns som att precis allt krockar och det är en fasligt springande mellan alla scener. Något som däremot inte tillåts krocka med något är det traditionsenliga talet republiken Jämtlands president Ewert Ljusberg. När fyrverkerierna som avslutar talet har tystnat beger jag mig mot Lorentz spelning. I mitt tycke bjuder han på festivalens snyggaste spelning. Med sig på scenen har han fyra gigantiska ljusskärmar som är väldigt effektfulla. Det känns lite trist att behöva lämna hans spelning men det var ju det här med krockar i spelschemat… Jag hastar vidare för att se lite av Love Antell. Som vanligt står han för ett stabilt framträdande. Jag kan utan omsvep erkänna att jag saknar Florence Valentin och därför är det något av en tröst att Love fortfarande spelar några av deras låtar. Med det har det blivit dags för mig att konstatera att Storsjöyran är avslutad. Precis som vanligt har det varit väldigt roligt och väldigt jäktigt. Och jag måste erkänna att jag redan längtar till nästa år…

Rob Farley And The Failers, Play It Loud, Katrineholm, 2015-08-08
Fredag, Storsjöyran, Östersund, 2015-07-31

Pin It on Pinterest

Share This