Moneybrother glider på den regnvåta scenkanten och eldar upp publiken. Redan under andra låten, Born Under A Bad Sign, briljerar blåssektionen bestående av Viktor Brobacke och Magnus Johnson. Förmodligen skulle jag kunna titta på dem hela spelningen, de dansar, spexar, spelar och sjunger helhjärtat hela spelningen igenom. Inte för att det är tråkigt att titta på Moneybrother, tvärtom. Att titta på hans dans på scenkanten tillhör faktiskt något av det finaste man kan se.

Under The Pressure vaknar publiken till liv och allsången tar fart. Blow Him Into My Arms glider över till Från Klaraberg till dig och jag står och njuter, Moneybrother däremot tar i så att han ramlar omkull. Just Another Summer följs av It’s Been Hurting All the Way With You, Joanna.

Spelningen börjar närma sig sitt slut och avslutningen blir alldeles fantastiskt med Reconsider Me och They’re Building Walls Around Us innan bandet med Moneybrother i spetsen tackar för sig och kliver av scenen. Men det dröjer inte länge innan de kommer ut igen. Anders utbrister att de trodde att de bara skulle spela i en timme men det visade sig att de skulle spela i en timme och tio minuter. Så nu har de tio minuter till att fylla. Efter mycket funderande drar de igång Here Comes Vain Again från senaste plattan Real Control. Till slut har vi nått sista låten, Dom vet ingenting om oss, och jag måste acceptera att spelningen faktiskt är slut. Jag känner mig som en dränkt katt på utsidan men är alldeles varm inombords!

Bilder från konserten finns i vårt galleri. För att komma dit, klicka här.

Duffy, WTAI, Stockholm, 2009-06-13
The Magic Numbers, WTAI, Stockholm, 2009-06-13

Pin It on Pinterest

Share This