Första gången jag kom i kontakt med Movits! var på Rookiefestivalen i Hultsfred 2008. Man kan lugnt säga att bland alla rockband och popsnören så stod det här gänget ut en aning. Jazz och swing som grund för hiphop på svenska? Oj.

Sedan dess har det lossnat för Luleåbandet, de har släppt två plattor, turnerat runt landet och dessutom i USA där de gjorde ett bejublat framträdande på The Colbert Report med Fel Del Av Gården.

Idag är det gott om folk framför Dalenscenen, en publik som kan sitt Movits! ska det visa sig. Oavsett vad som strömmar ut från scen möts det av jubel, dans och i det närmaste allsång – så mycket de nu kan hänga med i bröderna Rensfeldts flyfotade texter.

På Drift, Norrbotten framförs så nära akustiskt de kommer, medan andra låtar som Ta På Dig Dansskorna, Swing för Hyresgästföreningen och Huvudvärken orsakar mer drag framför kravallstaketet.

När de avslutar med nya singeln Sammy Davis Jr och genombrottssingeln Äppelknyckarjazz har de hela planen dansandes och slutar på topp. Mer Movits! åt folket!

 

Bilder från konserten finns i vårt galleri. För att komma dit, klicka här. 

 

 

Bob Log III vs Old Kerry McKee, Hultsfredsfestivalen, 2011-07-14
Stures Dansorkester, Putte i Parken, Karlskoga, 2011-07-09

Pin It on Pinterest

Share This