De sätter nivån direkt med att inleda med Double Nature och redan under första låten börjar Ralf Gyllenhammar babbla och temat för dagen är helt klart trummisen Danne McKenzies bröllop dagen innan. På Gröna Lund. Innan deras konsert. På scen.

Sedan kommer det låtar på rad uppblandat med mer underhållande snömos från Ralf, tydligen något sliten efter gårdagens begivenheter. Vi får höra Mine, Down In Black och The Audience Is Listening innan Ralf stoppar dem efter några ackord in i Bring Me Everyone: ”Vänta, stopp, stanna allt… Är det jag som är bakis eller går det för fort..? Jaha, jag är bakis. Okej…”

Förutom Ralf Gyllenhammars förmodade slitenhet så gör Mustasch en habil insats på Siesta! i eftermiddagssolen. Publiken är med på noterna när de dirigeras i allsång, men konserten lyfter inte den där sista lilla biten.

Efter bland annat Heresy Blasphemy och Black City avslutar de med Fred Åkerströms Jag Ger Dig Min Morgon i högtalarna och jag lämnar Fiestascenen med en känsla av att de försökte men aldrig riktigt nådde ända fram?

Bilder från konserten finns i vårt galleri. För att komma dit, klicka här.

 

 

Danko Jones, Siesta!, Hässleholm, 2010-05-29
Stefan Sundström, Siesta!, Hässleholm, 2010-05-29

Pin It on Pinterest

Share This