Redan under första låten påbörjar han sitt publikfrieri med att klättra ner från scenen ner till fansen framme vid kravallstaketet. Han går långsamt fram och tillbaka och sjunger innan han likt en apa klättrar upp på scenen igen. Han visar upp en lång rad välgenomtänkta poser, han både pudrar näsan och fixar håret uppe på scenen. Publiken verkar älska varje sekund och jag är definitivt charmad till tusen. Jag måste erkänna att jag inte vet så mycket om Patrick Wolf sedan tidigare. Jag vet att han är vansinnigt musikalisk, något som han ger prov på direkt. Efter tre låtar har vi redan fått se honom spela gitarr, synth och fiol.

När han gör ett nytt besök nedanför scenen, framför fansen på första parkett är det för att spela den senaste singeln Hard Times. Han ursäktar sig för oss som inte ser och hoppas att vi åtminstone uppskattar det vi hör. Det är många som försöker tränga sig fram för att få en skymt av honom. Låten The Magic Position får avsluta spelningen och till ett öronbedövande jubel dansar Patrick Wolf av scenen med en bukett rosor i handen som ett fan slängt upp på scenen.

Den här dagen kunde inte ha fått en bättre början. Jag blir så glad av en artist som verkligen ger publiken det lilla extra. Min förhoppning är att även de kommande spelningarna under dagen ska vara lika underhållande.

Bilder från konserten finns i vårt galleri. För att komma dit, klicka här.

Florence Valentin, Way Out West, Göteborg, 2009-08-15
Arctic Monkeys, Way Out West, Göteborg, 2009-08-14

Pin It on Pinterest

Share This