Med låten Detta Har Hänt drar Promoe och hans liveband Spider Dogs igång gunget uppe på scenen. Under Några Nollor Efter bjuder Västeråssonen Promoe på ”snattardansen” så att dreadsen flyger. Det är omöjligt att inte bli glad av att se Promoe, det är en självklar humörhöjare trots texternas allvarliga ämnen. Vi får också höra Dekadansen innan det blir dags för dagens höjdpunkt – Mammas Gata. Med sig på scenen finns då nykomlingen Andreas Grega, som också hunnit med att gästa Timbuktu under festivalen, och det är ett rent nöje att se honom hoppa runt på scenen. Jag hoppas att vi får se mycket från honom i framtiden.

Promoe blandar och ger ur sin låtkista, vi får höra material från både hans soloprojekt och från hans band Looptroop Rockers, något som får stora delar av publiken att jubla. En annan låt som givetvis tas emot med jubel är Svennebanan, en sommarplåga som jag faktiskt gillar. Tydligen var det just en sommarplåga som skulle till för att locka fram solen igen, för innan låten är slut skiner åter solen över Hultsfred.

Det här är andra gången den här sommaren som jag ser Promoe live, därför är mina förväntningar höga. Jag blir inte besviken, det här är precis lika kul som jag hoppats på.

Bilder från konserten finns i vårt galleri. För att komma dit, klicka här.

 

John ME, Hultsfredsfestivalen, 2009-07-11
White Lies, Hultsfredsfestivalen, 2009-07-09

Pin It on Pinterest

Share This