Rena Rama spelade på scenen ”Lilla Cirkus”, de är ett band på sex personer och där Malou och Rasmus står för sången. För mig blev de en trevlig ny bekantskap. De blandar jazz, pop med snabba och kvicka texter. De nämner på sin MySpace att de har Ted Gärdestad, Håkan Hellström, Laleh, Maia Hirasawa, Lisa Ekdahl och Cornelis Vreeswijk med många fler som influenser och de märks tydligt. Samtidigt känns det verkligen inte som att de försöker kopiera någon av dem.

De har hittat ett eget uttryck. Några av låtarna de spelade var låtar i upptempo som Klass 6B, När jag var i Ghana, En värld som är vår, men de spelade även lite lugnare låtar som Restaurang Josefina och Om den blå himlen.

Restaurang Josefina får de sällskap av violinisten Alex som kompar dem. Dessvärre dränks ljudet av den övriga musiken och detta märker även bandet som sedan tar om sista refrängen och nu bara med gitarr, piano och den fina fiolen som hörs denna gång. Bandet har riktigt trevligt mellansnack och håller dialog med publiken.

Detta var deras avslutande spelning på sin sommarturnén genom Sverige. De finns på Spotify att lyssna på, för de som vill höra dem. Deras första självbetitlade skiva finns där, inte dåligt med tanke på att de är osignade, men det är de nog inte länge till…

Bäst:
Klass 6B och En värld som är vår

Bilder från konserten finns i vårt galleri. För att komma dit, klicka här.

Timo Räisänen, Way Out West, Göteborg, 2009-08-14
Johnossi, Katapult, Ekerö 2009-07-24

Pin It on Pinterest

Share This