Ännu ett band som har turnépremiär och ännu en fjäder i hatten för Siesta! som i år har blivit något av premiärfestivalen framför andra. Det enda tråkiga är att största scenen Fiesta! ligger så att eftermiddagssolen skiner rakt in på scen, men mer om det strax.

Sahara Hotnights öppnar med Walk on the wire och blandar sedan nytt och gammalt om vartannat som Neon lights, Little love sorrow och The loneliest city of all. Vi får höra en hel del från den nya Sahara Hotnights som jag personligen tycker är en kul titel – hur många är det som sätter egna bandnamnet som albumtitel först på sjätte fullängdaren?

Tyvärr tycker jag inte konserten riktigt lyfter. Nu är det ju återigen en turnépremiär där allt inte sitter som det ska (gitarrteknikern levererar en ostämd gitarr till Maria Andersson bland annat) och tillsammans med det minst sagt osexiga solljuset infinner sig inte stämningen av festivalspelning. Jag tror att ljusteknikern var ganska överflödig idag.

När de avslutar med Visit to Vienna känner jag att jag har sett Sahara Hotnights i bättre form, men jag känner mig också säker på att de kommer leverera bättre på de kommande spelningarna. Som de ju faktiskt brukar.

Bilder från konserten finns i vårt galleri. För att komma dit, klicka här. 

Slagsmålsklubben, Siesta!, Hässleholm, 2011-06-03
Alcoholic Faith Mission, Siesta!, Hässleholm, 2011-06-03

Pin It on Pinterest

Share This