Jag har inte sett Sator på några år, så de småchockar genast genom att börja spela på en gång – Under The Radar, Your Up Gets Me Down och Drive Through The Night från nya plattan Under The Radar. Vart tog presentationen ”Hej, vi heter Sator. Vi kommer från Borlänge och vi spelar rocknroll. Entvåtrefyr!” vägen..?

Oavsett det är det Sator och rock för hela slanten. De har hållit på i många år vid det här laget, de känner sin publik och publiken känner dem. Det är mycket snack mellan låtarna, det tjoas åt sittplatspubliken på ölområdet och Chips Kiesby tycker att ”beställ en Norrlands Guld så blir allt bra” och drar igång I Wanna Go Home till stort jubel och ett och annat garv från de som har koll på att Sator varit med i reklamen för ett visst ölmärke.

Mot slutet, efter I’d Rather Drink Than Talk, kommer de in igen eftersom Chips glatt konstaterade att de fick sju minuter till. En lång version av We’re All Gonna Die avslutar Sators set och inte två minuter senare sätter Veronica Maggio igång på scenen intill – publiken har fått maximalt med Sator!

 

 

Syster Sol, Putte i Parken, Karlskoga, 2011-07-08
Me And My Army, Putte i Parken, Karlskoga, 2011-07-07

Pin It on Pinterest

Share This