Sångerskan Frida Herchenröthers röst är stark och klar, den påminner mig om någon jag inte riktigt kan komma på. Tillsammans med bakgrundssångerskan Therese Carlsson bildar de vackra stämmor som svävar över instrumentens ljud. Herchenröther har en bra scennärvaro, hon ser nästan ut som en liten älva i sin spetsklänning och sitt långa hår när hon svajar med armarna till musiken. Låtarna är originella, alla har de något speciellt över sig så det blir aldrig enformigt. Intressanta melodier och schysst beat.
Oscar Mandes på gitarr och bas är vass, hans skickliga gitarrplock adderar en egen dimension till låtarna. Han använder ett pedalsystem till basen så att han kan kombinera det med gitarren och det låter ypperligt.

En av de mest spännande låtarna är Nightmares and Fairytales, jag uppskattar allt från basgången till melodislingan som inte kan vara enkel att sjunga. De spelar sedan en hyllningslåt till deras idoler The Knife, och det är därifrån jag känner igen soundet och stilen på sången. Det behövs fler originella band som det här, det är olyckligt att inte fler kommer och lyssnar, vilket säkert beror på den tidiga starten. Jag är i alla fall glad att jag gick dit och fick uppleva något jag hoppas växer och blir stort.

Pompejius, Putte i Parken, Karlstad, 2013-07-04
The Darkness, Putte i Parken, Karlstad, 2013-07-03

Pin It on Pinterest

Share This