Tredje dagen för Hultsfredsfestivalen och tredje dagen på scen för Stefan Sundström. Först ensam med sin akustiska gitarr på Orange Stage, sedan tillsammans med Little Marbles på samma scen och nu med Jonny Dunders Elektriska Cirkus på Blue Stage.

Det större avståndet mellan Stefan och publiken, tack vare en markant högre scen, gör att lite av hans paradgren går om intet – skitsnacket med publiken. Men han håller låda i vanlig ordning, kilar ofta bort till körtjejerna för att kika på låtlistan och virrar till det när han står och tittar på gitarristen när det är han själv som startar nästa låt. Som vanligt i Sundströmland!

Han bjuder på gott om pärlor i solskenet dessutom. Alla Ska I Jorden, Palme Var En Fräck Filur, Peace And Love I Sthlm City, Vem Är Terrorist? Tillsammans med bandet som från när jag såg gänget senast på Putte i Parken kompletterats med två körtjejer och inte minst Emma Essinger på tenorsax. Mäktigt!

När de avslutar med Slicka Uppåt, Sparka Neråt (av ”världens bästa band, på sin tid – Ebba Grön” enligt herr Sundström själv), Nån Har Slagit Upp Ett Hål och till sist duetten Trägårn med Karin Renberg, då står Stefan Sundström på topp.

Dessvärre blir det inga extranummer, något som han glatt skyller på tyskarnas schema, men en sista Nästan Som Reklam hade ju varit pricken över i.

 

Bilder från konserten finns i vårt galleri. För att komma dit, klicka här. 

 

 

Morrissey, Hultsfredsfestivalen, 2011-07-16
Ida Maria, Hultsfredsfestivalen, 2011-07-15

Pin It on Pinterest

Share This