Stefan Sundström, mannen med den bredaste stockholmskan i det kända universum, kliver in på Baby Joy-scenen och öppnar Putte i Parken med ett käckt ”Hallå eller!”. Sedan blir allt som vanligt efter det.

Han inleder med Palme var en fräck filur och Nån har slagit upp ett hål till skapligt jubel i de tragiskt glesa leden framför scenen. Det må vara en ära att öppna en festival, men en onsdag klockan tre när festivalområdet just öppnat – då kan man inte hoppas på trängsel.

Men Stefan Sundström håller humöret uppe trots den fåtaliga publiken och det strålande solskenet  till hans mörka texter. Mellan låtarna kommenterar han som vanligt samtiden och omvärlden baserat på den diskbänksrealism som genomsyrar hans texter.

– Men fan, vi har inte repat in den, ursäktar han sig när publiken önskar låtar. Vi har en låtordnung här att hålla oss till, ordnung!

De avslutar med Ebba Gröns Slicka uppåt sparka neråt och Stressen knäcker av Peps Blodsband – på något sätt känns det helt rätt med en punkcover och en reggaelåt som avslutning. Man vet ju aldrig vad man får när Stefan Sundström är i farten.

 

Bilder från konserten finns i vårt galleri. För att komma dit, klicka här. 

Foals, Roskilde Festival, Roskilde [DK], 2011-06-30
Veto, Roskilde Festival, Roskilde [DK], 2011-06-30

Pin It on Pinterest

Share This