Är det något som definierar Stefan Sundström är det infall och en ständig kontakt med publiken. Han kommenterar det som händer runt omkring, sätter sina musiker på det hala när han byter låt i samma ögonblick han tar första ackordet och dribblar bort sig själv när bandet börjar spela en låt och han glömt bort vilken som faktiskt var nästa…

Men det är ju charmen med det hela! Innan bandet knappt hunnit in på scen vänder sig Stefan Sundström till några längst fram i publiken som uppenbarligen varit med ett tag och säger ”Jag tänkte på det ni sa under soundchecken, så vi börjar med den här…” och kör igång en låt som tydligen inte stod med på låtlistan.

Likaså improviserar han i texterna och väver in lokala anknytningar där han tycker det passar, idag kom det ”Ni som är här på Siesta – och dansar för mycket för erat eget bästa” rätt vad det var.

Bland låtarna får vi bland annat höra Alla Ska I Jorden, Ingenting Har Hänt och två alster av Allan Edwall från hans hyllade skiva Sundström Spelar Allan.

Stefan Sundströms texter är ofta samhällskritiska betraktelser och inte alltid med en helt ljus syn på tillvaron, så jag avslutar med ett citat från när han insåg att det var lite för soligt för den sortens låtar: ”Fan, solen skiner och här sitter vi och deppar”.

Fråga: Kan det vara möjligt att en bredare stockholmska någonsin hörts från en scen på Siesta..?

 

Bilder från konserten finns i vårt galleri. För att komma dit, klicka här.

Mustasch, Siesta!, Hässleholm, 2010-05-29
Frontback, Siesta!, Hässleholm, 2010-05-28

Pin It on Pinterest

Share This