23-åriga Michael Omari från södra London hade med sig mer energi, karisma och scennärvaro än många av veteranerna i branschen. Den övertaggade publiken kokade redan under uppvärmingslåten som drogs igång av DJ:n och fyllde hela tältet till slut.

De stora musikaliska nationerna har alla något de bidrar med just nu, USA har de stora showerna, Kanada kommer med groove och Storbritannien kommer med grime vars energi är en lika stor del som kvalitén i materialet.

Omari fick äntligen igång Slottsskogen och tältet kokade till bristningsgränsen i all fukt och dimma från helgens skyfall. Han steg in med all självförtroende, charm och scennärvaro från södra London och vettvilligt ledde publiken i euforisk dans och stora moshpits. Under Linnétältets tak så skedde en av de mest minnesvärda konserterna under årets upplaga av Way out West. Temperaturen steg för varje ny sång och till slut skrek publiken med i refrängerna. Halvvägs in i konserten kunde en se hur det bokstavligen ryker ånga från Stormzy.

Det ansiktsuttryck och förvåning artisten hade över både publikmängden och energinivå var otippat med tanke på den popularitet som har växt kring artisten. Därför var det märkligt att han inte fullföljde sitt segertåg med att ta upp Cherrie upp på scen för att framföra samarbetet Aldrig igen (må såhär).

Frågan är om han kan gå från klarhet till klarhet och kunna fylla och manövrera större scener. För vilken publikeufori han skulle kunna skapa med ännu större publik. Till dess kommer han att vara de mest energifyllda konserter i Slottsskogen och lämnade efter sig en utmattad publik, dikeschefer med bekymmers-rynkor och en längtan efter mer.

Parham, Göteborg, Way out West, 2016-08-13
Big Sean, Göteborg, Way out West 2016-08-1

Pin It on Pinterest

Share This