Att bli 25 minuter försenad på festival eftersom andra scener är sena och man själv inte får gå på förrän de är klara är en sak. Men är man sist ut för kvällen och festivalen har en stenhård stopptid 02.00 är det en annan sak när man skulle gått på 00.30.

Så när Brett Anderson och resten av Suede äntligen kliver ut på en regndränkt Green Stage (Hawaii, remember?) har de bråttom för att hinna spela det de tänkt sig. Alltså går de på låtarna direkt och sen är det högsta växeln som gäller. Så snart en låt är avklarad slår Simon Gilbert in nästa på trummorna och så fortsätter det konserten igenom.

Men trots ett högt tempo på låtarna är den lilla publiken ganska avslagen – förutom hardcorefansen längst fram, men de finns ju på alla konserter oavsett. Anledningen kommer ovanifrån och är det som bjudit den största uppförsbacken för samtliga på de stora scenerna under hela torsdagen på Hultsfredsfestivalen: regn. Green Stage ligger vackert och charmigt nere vid Hulingens strand, men det gör också att en elak vind piskar in regnet över publiken. Alla regnponchos står som vindflöjlar i byarna.

Så trots Brett Andersons hårda jobb med att försöka få fart på publiken och trots ett pärlband av hits som So Young, Animal Nitrate och Trash händer det tyvärr inte så mycket.

Efter Beautiful Ones tackar de för sig och försvinner av scenen, jag står och väntar på Saturday Night som de brukar köra som extranummer, men så snart de gått av scenen tänds ”fel” scenbelysning och en massa stagehands börjar riva utrustningen.

Så det blev en snabb, stressig och abrupt avslutad konsert. Trist, för Suede kan bättre än så här.

 

Bilder från konserten finns i vårt galleri. För att komma dit, klicka här.

 

 

Charles Bradley, Hultsfredsfestivalen, 2011-07-15
Stefan Sundström, Hultsfredsfestivalen, 2011-07-14

Pin It on Pinterest

Share This