Likt Sofia Jannok på fredagen så inleder Syster Sol lördagskvällen med soft gung. Östersund riskerade att drabbas av samma sorts skyfall som drabbat bland annat Jönköping och Göteborg dagarna innan, men de väldigt mörka moln som tornat upp sig kring Storsjön släpper ifrån sig lite blixt och dunder, sedan gör Syster Sol skäl för sitt namn. Just som hon kliver ut på scenen så slutar det droppa.

Hon blandar och ger från sina två plattor Dömd att bli berömd och Kichinga! men vi får också höra låtar från hennes tidigare band Livelihood och även en ny låt vid namn Inte som vi ser ut.

Jag vet inte om jämtar skräms bort av lite regn, men det är ganska tomt vid scenen när hon drar igång. Det bättrar sig stadigt under konsertens gång då scenen Stora Dans ligger längs med det enda gångstråket mellan scenerna i Badhusparken och uppe kring Stortorget. När hon avslutar efter en knapp timme är det faktiskt riktigt mycket folk på plats.

Synd att de inte kom tidigare, för reggae har liksom en given plats på en festival. Musik som tilltalar en bred publik där man kan stå och gunga med passar alltid in. Det gör Syster Sol.

Amanda Jenssen, Storsjöyran, Östersund, 2013-07-27
Ida Jenshus, Storsjöyran, Östersund, 2013-07-27

Pin It on Pinterest

Share This