Teddybears är party. De är energi, kaxighet och ett jävla ös helt enkelt, så mycket visste jag. Detta bevisas tämligen omgående när den inledande instrumentella låten är avklarad och de drar igång Automatic Lover. Jösses.

Jag står vid mixertornet och har ett veritabelt hav framför mig, ett gungande, hoppande hav som inte verkar ha gjort annat än att ha väntat på att få se tre män med förvuxna björnhuvuden på sig. Ett tacksamt grepp är att deras backdrop fungerar som karaokemaskin och drämmer fram texterna i storformat i några låtar, vilket gör att även vi Teddybearsrookies kan hänga med i skrålandet.

Little Stereo klaras av på samma sätt, sedan får de förstärkning på scen och publikhavet exploderar ännu en gång till Get Mama A House.

Nu börjar hitsen dugga tätt, Hey Boy och Rock ’n’ Roll Highschool eldar på ännu mera innan det blir ett break och ett galet synkat trumsolo dundrar ut över Siesta från de dubbla trumseten.

Efter Cobrastyle inleder de Punkrocker nästan rent akustiskt med bara gitarr och bas innan även den brakar loss ordentligt och avslutar konserten.

Så här i efterhand böjer jag mig i vördnad för ett av Sveriges mest framgångsrika band. Även om jag trodde att väggen av förstärkare jag såg innan konserten visade sig vara rent löjligt starka strålkastare går det inte att förneka att vad de gör är kvalitet.

Bäst: Nej, måste jag välja..?
Sämst: Patrik Arves mick körs genom en rejäl vocoder vilket gör hans röst robotlik – texterna hörs i låtarna, men mellansnacken blir inte riktigt lika tydliga, lindrigt sagt.

Bilder från konserten finns i vårt galleri. För att komma dit, klicka här.

Frontback, Siesta!, Hässleholm, 2010-05-28
Satan Takes A Holiday, Siesta!, Hässleholm, 2010-05-28

Pin It on Pinterest

Share This