Mitt på scenen tronar ett jättelikt björnhuvud förklätt till discokula. Framför detta finns ett stort DJ-bås där Patrik Arve huserar. Det finns också plats för två trumset, två storbildsskärmar på vilka det visas textrader och ännu fler björnhuvuden. Bröderna Jocke och Klas Åhlund har fyrkantiga gitarrer som är beprydda med små speglar som reflekterar ljuset från strålkastarna. Det går egentligen inte att beskriva med ord vilken påkostad show de bjuder på. Snacka om att det här bandet utvecklats sen de började spela grindcore för en herrans massa år sedan.

Låtarna vi får höra är till större delen gamla favoriter uppblandat med några spår från den kommande skivan. Automatic Lover får publiken att hoppa så att marken gungar, alla sjunger med i Hey Boy och Rock ’n’ Roll Highschool. Cobrastyle får publiken i extas. Även nya singeln Get Mama A House får ett varmt välkomnande, kanske beroende på att den flitigts spelats i en reklamfilm under sommaren.

Sista låt ut blir Punkrocker som avslutas med ett magnifikt konfettiregn. Applåderna verkar aldrig ta slut, men något extranummer är det inte tal om. Det här kan egentligen bara liknas vid ett jättelikt disco och det känns som en riktigt värdig avslutning av festivalen. När jag lämnar området kan jag konstatera att jag haft en riktigt trevlig helg. Jag är lite lerig, men jag har ett stort leende på läpparna och nynnar fortfarande på Punkrocker.

David Sandström Overdrive, Popaganda, Stockholm, 2009-08-29
Florence Valentin, Way Out West, Göteborg, 2009-08-15

Pin It on Pinterest

Share This