Att lägga av när man står på topp är det inte många band som gör, men eftersom The Ark alltid gått sina egna vägar är det exakt vad de tänker göra. Tack och lov har de vett att göra det med en rejäl sommarturné och därmed är förväntningarna minst sagt stora på Siesta! när det börjar mullra framför det stora svarta draperiet som döljer scenen.

Publiken har väntat länge och underhållit sig med The White Stripes Seven Nation Army under tiden, så när draperiet höjs och The Ark sparkar igång med Absolutely no decorum är extasen inte långt borta.

Faktum är att The Ark inleder med vad som lika gärna kunde varit extranummer när de fortsätter med Clamour for glamour, Breaking up with God och One of us is gonna die young. Makalös inledning och allsången dånar per omgående!

Ola Salos ambitioner att vara en svensk Freddie Mercury innebär stora skor att fylla, men när han far omkring över scenen och får hela publiken engagerad, samtidigt som han håller några av sina sedvanliga brandtal märks det att han lyckas. Vi blir uppmanade att ha roligt på denna The Arks förestående himmelsfärd, så Kristi Himmelsfärdsdag det är, och att Hässleholm är en fredens stad – Ola satt lycklig på stationen här och åt korv när han fått frisedel från lumpen.

The Ark vore dessutom inte heller The Ark utan en genomtänkt framtoning. De inleder, framför en backdrop bestående av ett collage av deras albumomslag, klädda helt i vitt, efter Superstar byter de till svart och de dyker upp till extranumrena klädda i guld.

Det är helt enkelt en makalös uppvisning av ett taggat The Ark. Framöver under turnén kommer smådetaljer slipas till, ändringar att göras och när de når sin slutdestination på Gröna Lund i Stockholm i september – då ser jag fram emot ett vansinnigt tight band.

Men redan nu visar de att de tänker ge järnet under denna sin sista turné och det är bara att tacka och ta emot, för detta är en uppvisning av klass!

Bilder från konserten finns i vårt galleri. För att komma dit, klicka här. 

Setlist:
Absolutely no decorum
Clamour for glamour
Breaking up with God
One of us is gonna die young
Joy surrender
Father of a son
Superstar
Tell me this night is over
Prayer for the weekend
Let your body decide
It takes a fool to remain same
The apocalypse is over
Extranummer:
The worrying kind
Calleth you, cometh I

Hanna Turi, Siesta!, Hässleholm, 2011-06-03
Young Guns, Siesta!, Hässleholm, 2011-06-02

Pin It on Pinterest

Share This