Den brittiska kvartetten kliver upp på scenen och trummisen Piers Hewitt drar igång låten Flashing Red Light med ett mäktigt trumintro. Det här är indierock på högsta nivå och jag älskar varje sekund. Glädjande nog verkar jag inte vara ensam om det, den övriga publiken verkar också gilla det här. Bandet var nära ett stort genombrott 2005 men när deras skivbolag gick i konkurs försvann de drömmarna. Skivan Union gav de själva ut tidigare i år och den finns bara tillgänglig i digitalt format.

Låtarna är genomgående väldigt snyggt uppbyggda och bandet är riktigt tighta. Låtar som Evacuate, These Walls Are Thin och Spitting Fire trollbinder och jag vill inte att det ska ta slut. Det låter lite U2, lite The Killers, lite White Lies, lite Muse och mycket The Cure. Avslutningslåten Watermelon är skönt slamrig och känns som den perfekta avslutningen.

Efter gårdagens totala urladdning med The Killers hade jag svårt att tänka mig att jag skulle kunna bli knockad en gång till så fort. Nu vet jag att det gick och det är jag väldigt glad för!

Bilder från konserten finns i vårt galleri. För att komma dit, klicka här.

White Lies, Hultsfredsfestivalen, 2009-07-09
Liechtenstein, Hultsfredsfestivalen, 2009-07-10

Pin It on Pinterest

Share This