Det amerikanska bandet The Cave Singers spelar vad jag skulle vilja kalla för genuin amerikansk folkrock, med tydliga influenser från både den afro-amerikanska bluesen och de historieberättande folkmusiksångarna från 1900-talets första hälft. Derek Fudescos snabba, plockande gitarrspel och Marty Lunds tydligt markerande bastrumma får mig att hängivet vilja stampa med i musiken.

Mest imponerande är ändå Pete Quirks sång som omedelbart fångar publikens uppmärksamhet. Som ett barn som lyssnar på en godnattsaga vaggas man in i hans berättelser. Han lever sig in i texterna och spelar ut historien med hela kroppen. Jag tror att jag är lite förälskad i det här bandet. Inte nog med att musiken spelas ut på ett exemplariskt sätt, även mellansnacket är trevligt att lyssna på, fullt av charm och humor utan att vara konstlat.

Som avslutning får vi höra Dancing On Our Graves, publikfavoriten från debutalbumet Invitation Songs. Låten följs av publikens kärleksfulla applåder, jubel och busvisslingar. Jag känner mig alldeles varm i hjärtat efter spelningen. Jag har inget att anmärka på förutom att den var alldeles för kort. Ge mig mer! Jag vill ha mer!

MF/MB/, Malmöfestivalen, 2011-08-25
Tingsek & Vindla String Quartet, Malmöfestivalen, 2011-08-23

Pin It on Pinterest

Share This