De debuterade 1986 med Enjoy the Creeps men deras största hits var låtarna Ooh – I Like It! Och Smash! I början av 90-talet.
Tyvärr blir det strul och när de ska börja spela så får vi i publiken istället oss ett soundcheck med strulande teknik och en mindre glad Robert Jelinek. De går av scenen igen och återkommer nästan en halvtimme senare. Trist och jag vet inte om det var bandets eller teknikernas fel. Några i publiken var väldigt irriterade och nåra hann gå innan de väl började.

När de väl kommer är det otroligt bra. Organisten Hasse Ingermansson kommenterar förseningen med orden: “Ursäkta oss för att vi är lite tidiga”.
Roberts röst är unik och svårslagen. Mellansnacket är kul men ibland vet man inte från vem orden kommer ifrån. Så ja, lite rörigt var det.
Det är rått, röjigt och förbaskat bra för att inte spela tillsammans oftare än de gör.
Jag älskar det här, jag älskar garagestuket som blir så bra, jag älskar rösten och musiken, öset…de flesta låtar vi får höra är från de i början av deras karriär. Vi får även Right back on track och naturligtvis Ooh – I Like It! den sistnämnda höll vi på att ej få höra. Robert visade oss en lapp där det stod: Ni får spela till 01.15 och då är klockan närmare 01.30. Så det blir en snabb version av den tyvärr och med det är årets Rock the lake på Evedal slut.
Hoppas verkligen på att jag får se de här männen någon gång igen.

En liten kort sammanfattning av Rock the lake blir: En underbar plats att ha den på vid Helgasjön. Fredagen bjöd på mycket uselt väder men det kan ingen annan än vädergudarna göra något åt. Bra band, bra blandning, bra arrangerat. Ett pressrum hade varit bra, men det får gå så här i efterhand.

Bilder från konserten finns i vårt galleri. För att komma dit, klicka här.

M.A. Numminen, Rock the lake, Växjö, 2010-05-22
Alphaville, Rock the lake, Växjö, 2010-05-22

Pin It on Pinterest

Share This