Vi kan rakt av konstatera att sångaren Eric Bazilian är i klass med vår egen Kalle Moraeus när det gäller att vara så musikalisk att man kan spela i princip vad som helst. Gitarr, saxofon, mandolin, blockflöjt och melodika (ett sånt där litet piano man blåser i) trakterar han på scen och troligen kan han fler än så.

The Hooters drar nytta av detta, framförallt mandolinen, för att skapa sitt smått unika sound av reggae, ska och rock med inslag av framförallt irländsk folkmusik.

Sedan vete tusan om inte Bazilian har en skvätt svenskt blod i ådrorna då han dels river av Idas Sommarvisa på mandolinen och orsakar att tusentals rockers lyckligt står och sjunger en barnvisa, men dels konverserar han så mycket på svenska att det omöjligt kan vara inrepade fraser. Kul blir det hur som helst!

Musiken då? Jotack, undantaget Queen i torsdags är The Hooters det klart bästa jag sett på festivalen i år. Kombinationen av medryckande musik, många hits och ännu fler låtar man känner igen gör att det här blev riktigt, riktigt bra! För de har fler låtar än 500 Miles, Johnny B och Satellite i sin arsenal, många fler.

Så missade ni att vara vid Lemmy Stage idag vid tretiden kan jag bara beklaga. Men de kommer nog tillbaka och då tänker jag passa på att se dom igen!

The Beatles? Jo, när unge Eric hade lärt sig piano av sin mor och gitarr av en släkting såg han vid tio års ålder The Beatles på The Ed Sullivan Show och insåg att musik var det han ville ägna sig åt! Så utan fyra långhåriga grabbar från Liverpool hade vi inte fått The Hooters.

Setlist:
I’m Alive
Day By Day
All You Zombies
Morning Buzz
Idas Sommarvisa
The Boys Of Summer
Graveyard Waltz
500 Miles
South Ferry Road
Give The Music Back
Johnny B
Karla With A K
25 Hours A Day
Satellite
And We Danced

Dirkschneider, Sweden Rock Festival, Sölvesborg, 2016-06-11
Gun, Sweden Rock Festival, Sölvesborg, 2016-06-11

Pin It on Pinterest

Share This