Det är faktiskt ett historiskt gig. Herrarna i The Kentucky Headhunters må ha skivdebuterat 1989 med den Grammybelönade Pickin’ on Nashville och de har spelat ihop sen sent 60-tal – men de har aldrig spelat i Sverige eller för den delen ens i Europa. Så när deras mix av sydstatsrock, blues, hård country och (jo, faktiskt) metal ekar ut från Sweden Stage ser vi history in the making!

Musiken må klassas som old school av vissa och scenen är det definitivt. Inget fancy, ingen backdrop – bara förstärkare och tre herrar i blåjeans, svarta skortor och träfärgade elgitarrer. Trummisen Fred Young är däremot ett kapitel för sig i gigantisk pälsmössa modell Davy Crockett och de största valrossmustascher jag sett. Eller vad man ska kalla dom.

Sagda trummis får en bra stund i rampljuset under ett långt trumsolo, något som verkar vara improviserat då Greg Martins förstärkare havererade och behövde lite uppmärksamhet. Inga problem då Young går lös på sitt trumset under ett av de längsta trumsolon jag sett, ett solo där han till slut skippar trumstockarna och fortsätter med bara nävarna…

De blandar eget material med låtar som Spirit In The Sky och The House of the Rising Sun och allt kan sammanfattas med vad publikgrannarna konstaterade efteråt:

Det där var fan bra!

Sixx:A.M., Sweden Rock Festival, Sölvesborg, 2016-06-09
Amaranthe, Sweden Rock Festival, Sölvesborg, 2016-06-08

Pin It on Pinterest

Share This