The Kooks kan närmast beskrivas som det ultimata brittpopbandet, typiskt brittisk utseende på herrarna i klädstil och allt, medan den gitarrbaserade musiken trampar hemtamt i fotspåren efter The Beatles och nyare band som Oasis. Helt klart i min smak!

Sångaren Luke Pritchard är en av de som sjunger i Håkan Hellström-divisionen, det vill säga de som ständigt balanserar på falskhetens rand. Men han har bra koll på sin röst och ramlar aldrig över pinsamhetens gräns, även om det är nära ibland, men det sätter vi nog på kontot för exalteringen på scen.

De blandar och ger från sina båda album och kör även några smakprov från den tredje, ännu outgivna, plattan som de just spelat in. Mest händer i luften och allsång i publiken blev det givetvis på de mest kända låtarna som Naive, Ooh La och She Moves In Her Own Way.

Efter den akustiska Seaside och den avslutande Sofa gick de av scen och vi väntade på extranummer – men något snopet fick publiken traska iväg när scenfolket kom in på scen och började riva utrustningen.

Ett ganska abrupt slut på en trots allt bra konsert med The Kooks!

Bilder från konserten finns i vårt galleri. För att komma dit, klicka här.

Young Guns, Siesta!, Hässleholm, 2011-06-02
Musikfall, Siesta!, Hässleholm, 2011-06-02

Pin It on Pinterest

Share This