Jag kommer in i Offsprings spelning när titelspåret på skivan Smash spelas. Skivomslaget pryder även som backdrop på scenen. Stämningen är på topp bland publiken, men bryts en aning av och till av folk som samtidigt beger sig bort till Luna-scenen för att få bra platser på Kanye West spelningen.
Själv hade jag inga större förväntningar på Offsprings spelning. För mig var det till och med helt oväntat att de skulle komma till Bråvalla, visste inte änns att bandet fortfarande var aktiva. Vilket gjorde mig positivt överaskad då de håller igång på scen trots att de har blivit märkbart äldre och Dexters röst låter förvånasvärt bra. De passar på att tacka Sverige för bra musik och nämner The Hives, Millencolin, ABBA, Blue Swede.

Nästa låt är Self Esteem och publiken jublar. Sen kliver de av scenen knappt i 1 minut för att sedan komma tillbaka och vi matas nu med deras största hits. Skivan Smash må fira 20 år, men att döma av publiken ändå albumet Americana som är störst, där ifrån har det fyra stora singlar och alla är med som extranummer. När Pretty Fly(For a White guy) kommer stannar till och med förbipasserande och utbrister, de blir allsång och alla dansar, yngre som äldre.

Födelsedagsfirandet avslutas sen med The Kids Aren’t Alright. 

Bandet är sen inbokade för drar sen vidare ut på vägarna och då till Norge, Danmark och Finland och sen vidare hem till en längre turné i USA.

Jambinai, Roskilde Festival, Roskilde, 2014-07-03
Family Of The Year, Bråvallafestivalen, Norrköping, 2014-06-28

Pin It on Pinterest

Share This